arrow-down arrow-right arrow-left search home
Ajankohtaista

Aari manageroi Tampereen ensimmäistä elinkaarikorttelia

Aari Isännöinti manageroi Tampereen Tesomalle valmistunutta kaupungin ensimmäistä elinkaarikorttelia. Avain Yhtiöiden rakennuttamana korttelissa on 46 vuokra-asuntoa, 39 asumisoikeusasuntoa ja 111 palvelutaloasuntoa ympärivuorokautista hoivaa ja huolenpitoa tarvitseville ikäihmisille.

Vuokra- ja asumisoikeusasunnot valmistuivat keväällä ja Villa Ilonkaari -nimisen palvelutalon avaimet luovutettiin operaattorina toimivalle Mehiläiselle elokuun lopussa.

Elinkaarikorttelin toteuttajat valittiin Tampereen kaupungin järjestämän kilpailun perusteella. Avain Yhtiöiden kumppanina voittoisassa Kohtaaminen-ehdotuksessa oli T2H tytäryhtiöineen. Taustalla oli Oma Tesoma -asuinalueohjelmaan liittynyt työpaja, jossa tesomalaiset itse ideoivat minkälainen olisi ”onnellinen lähiökortteli”.

Hankkeessa on toteutettu tesomalaisten toiveita yhteisöllisyydestä yli sukupolvien. Sisäpihalla on korttelin sydän, Pihatalo, joka on suunniteltu asukkaiden aktiiviseen yhteiskäyttöön. Pihatalon korttelisaunan sekä kerho- ja oleskelutilojen lisäksi kohtaamisia on haluttu mahdollistaa luomalla muun muassa aulatiloihin ja viihtyisälle piha-alueelle.

Kotihoitoa ja tehostettua palveluasumista

Korttelissa nyt käyttöön otettavan palvelutalon, Villa Ilonkaaren, tiloissa on neljä ryhmäkotia, joissa jokaisessa on avara ruokasali, viihtyisät oleskelutilat sekä sauna. Lisäksi asukkaiden yhteiskäytössä on kuntoilutila.

– Tilat on suunniteltu esteettömiksi ja esimerkiksi muistihäiriöisten erityistarpeet huomioiden. Turvallisuus on yksi avainasioista tässä kohteessa, sanoo elinkaarikorttelin managerointia hoitavan Aari Isännöinti Oy:n ylläpitopäällikkö Mikko Ijäs.

Aivan palvelutalon naapurissa sijaitsee Tesoman hyvinvointikeskus, joten ikäihmisten palvelut ovat helposti ja laajasti saatavilla. Korttelia reunustavat lisäksi kauniit järvimaisemat ja monipuoliset ulkoilumahdollisuudet, joten ikäihmisille on tarjolla erinomaiset mahdollisuudet aktiiviseen elämään ja toimintakyvyn omaehtoiseen ylläpitoon.

Villa Ilonkaaren asukkaaksi haetaan Tampereen kaupungin asiakasohjauksen kautta. Asukkaiksi valitaan ympärivuorokautista hoivaa ja huolenpitoa tarvitsevia ikäihmisiä. Jokaiselle asukkaalle laaditaan henkilökohtainen palvelu- ja kuntoutussuunnitelma.