arrow-down arrow-right arrow-left search home

Lomakkeet ja ohjeet Avaimen asukkaille

Täältä löydät tilanteesi mukaiset toimintaohjeet ja ilmoituslomakkeet.

Asuminen

Haluat tehdä asunnossa muutoksia

Aloittaaksesi muutostyöt tutustu lisä- ja muutostyöoppaaseen ja täytä sen jälkeen lisä- ja muutostyölupahakemus ja lähetä se meille. Löydät oppaan, hakemuksen ja lisätietoja Avain Asuntojen sivuilta.

Pitkäaikaisen asumisen palkitseminen

Pitkään Avain Asumisoikeusasunnossa asuneen on mahdollista valita kotiinsa haluamansa muutostyö tai muu etu. Löydät ehdot, edut ja valintalomakkeen Avain Asuntojen sivuilta. Täytettyäsi valintalomakkeen ota meihin yhteyttä niin viemme asiaa yhdessä eteenpäin.

Havaitset häiritsevää käytöstä

Naapurista voi kuulua kaikenlaisia ääniä ja saatat nähdä pihalla tai rapussa omasta arjestasi poikkeavaa puuhastelua. Monet äänet, tempaukset ja ajanvietteet kuuluvat normaaliin monipuoliseen elämään ja naapurina ne täytyy hyväksyä. Esimerkkinä normaalista elämästä ovat lasten äänet, television katselu ja merkkipäivien juhlistaminen.

Hyvät käytöstavat tulee kuitenkin muistaa. Muiden asukkaiden yöunia toistuvasti häiritsevä meteli tai talon tai asukkaiden omaisuuden vahingoittaminen ei ole hyväksyttävää. Asukkaan tulee ajatella naapureidensa ja talon hyvinvointia.

Asia monesti selviää keskustelemalla suoraan naapurin kanssa. Kerro hänelle rakentavaan sävyyn miksi hänen elämänsä häiritsee omaasi ja pyrkikää löytämään sopu. Toki jos tilanne näyttää heti vaativan poliisia, hälytä virkavalta apuun.

Jos sopua naapurielämään ei synny, ilmoita häiriöstä Avain asuntojen palvelupyynnöllä syöttämällä osoitteesi ja valitsemalla palvelupyynnön aiheeksi ”Häiriöilmoitus”. Huomioi että lomakkeen latautumiseen voi mennä hetki.

Siirry täyttämään palvelupyyntölomake
Vika asunnossasi tai talossasi

Jos jotain on mennyt rikki, ole yhteydessä huoltoyhtiöön Avain Asuntojen vikailmoituksella. Huomioi että lomakkeen latautumiseen voi mennä hetki.

Unohtuneet avaimet

Jos avaimet jäivät asuntoon tai ovat hukkuneet, ole suoraan yhteydessä huoltoyhtiöön. Löydät huoltoyhtiön yhteystiedot rappusi ilmoitustaululta tai voit hakea kohteesi yhteystiedot sähköisesti Avaimen yhteystietohaulla.

Muu asia
Et löytänyt tilanteeseesi sopivaa toimintaohjetta? Kerro asiasi yhteydenottolomakkeella niin käsittelemme asiasi ja olemme sinuun yhteydessä. Siirry yhteydenottolomakkeeseen.

Muutto

Haet asumisoikeus- tai vuokra-asuntoa

Löydät asuntojen hakuun kaiken tarvitsemasi Avain Asuntojen sivuilta.

Muutat uuteen asuntoon
Vaihdat asuntoa toisen asukkaan kanssa

Löydät tietoja asunnon vaihtamisesta Avain Asuntojen sivuilta.

Asuntoon muuttaa uusia henkilöitä

Kun asuntoosi muuttaa uusia henkilöitä, tulee heidän täyttää tuloilmoitus. Löydät lisätietoja ja tarvittavat ilmoituslomakkeet Avain Asuntojen sivuilta.

Asunnosta muuttaa pois henkilöitä

Poismuuttavien henkilöiden on tehtävä lähtöilmoitus huoltoyhtiölle. Löydät lisätietoja ja ilmoituslomakkeen Avain Asuntojen sivuilta. Löydät huoltoyhtiön yhteystiedot rappusi ilmoitustaululta tai voit hakea ne sähköisesti Avaimen yhteystietohaulla.

Luovutat asunnon pois

Kun irtisanot vuokra- tai asumisoikeusasuntosi, tulee sinun tehdä irtisanomisilmoitus. Löydät lisätietoja ja tarvittavat lomakkeet Avain Asuntojen sivuilta.