arrow-down arrow-right arrow-left search home
Aari Isännöinti huolehtii asukkaistaan

Isännöintipalvelut

Aari Isännöinnin asunto-osakeyhtiöiden isännöintipalvelut lähtevät asiakkaiden ja taloyhtiöiden tarpeista. Isännöitsijämme ovat alansa huippuluokan ammattilaisia, jotka hallitsevat myös haastavammat hallinnolliset ja tekniset tilanteet kiinteistöjen elinkaaren kulussa.

Palvelevaa isännöintiä

Haluamme panostaa asiakasyhteistyöhön, olla asiakkaidemme tavoitettavissa sekä rakentaa aidosti avoimet välit asiakkaidemme suuntaan – olla se aidosti palveleva isännöintiyhtiö. Useat toimistomme ja lukuisa henkilöstömme helpottavat asiointiasi ja auttavat meitä reagoimaan tilanteeseesi nopeasti. Tule vaikka käymään!

Ison talon resurssit

Asiakkainamme on sekä asunto- ja kiinteistöosakeyhtiöitä, parkkiyhtiöitä, palvelutaloja, kuntia että kaupunkeja. Pystymme johtamaan niin pieniä kuin suuriakin kiinteistöjä, aina rivitaloista, kouluista ja päiväkodeista sairaaloihin, kauppakeskuksiin ja kokonaisiin kiinteistökantoihin. Monipuoliset asiakkuudet, vahva yhteistyökumppaniverkosto ja Avain-konsernin tuki antavat meille kiinteistöjen palveluhankinnoissa taloudellisia volyymietuja, jotka voimme siirtää suoraan asiakkaillemme.

Taloyhtiölle Aari merkitsee tarkempaa seurattavuutta, kustannustehokkuutta ja hyvää dokumentaatiota. Asiakkaidemme käytössä on yli 250 kiinteistön vertailutiedot kaikesta kulutuksesta ja energia-alan asiantuntijoidemme opastus ja neuvonta. Hyvät, kestävät päätökset pohjaavat oikeelliseen, tuoreeseen tietoon ja vankkaan kokemukseen, ei tuuriin.

Kiinteistöjen elinkaarihallinta

Aari Isännöinnin ammattilaiset osaavat kokemuksen ja kattavien vertailutietojen avulla ennakoida taloyhtiöiden tarpeet ja varautua niihin asianmukaisesti hyvissä ajoin. Putkistosaneeraus, julkisivujen kunnostus, katon korjaus ja piha-alueen salaojitus ovat esimerkkejä kiinteistön suurista askeleista, jotka pystytään tiedolla ja taidolla ennakoimaan ja hoitamaan hallitusti. Laiminlyöty remontti käy aikaa myöden kalliiksi ja aiheuttaa ikäviä yllätyksiä.

Kiinteistöjen elinkaarijohtamisessa on pitkälti kyse ennakoivasta suunnittelusta ja projektien kokonaisuuden hallitsemisesta. Vastaamme puolestanne muun muassa huoltokirjoista, energiasuunnittelusta ja pitkän tähtäimen suunnitelmasta (PTS-suunnitelma). Johdamme ylläpitoa ja sen valvomista ja raportoimme kehityksestä ja tavoitteiden toteutumisesta. Kannattavasti ja ammattitaidolla hoidetut taloyhtiöt voivat hyvin ja niissä on huoletonta asua.

Uudiskohteet

Uudisrakentamisen keskittyessä kasvukeskuksiin tarvitaan isännöintiä, joka pysyy mukana muutoksessa ja jolla on resurssit toteuttaa sitä. Asukkaiden, urakoitsijan ja rakennuttajan yhteisiä etuja ajaen hoidamme koko asumisen infrastruktuuria aina sen elinkaaren alusta alkaen. Järjestämme uudiskohteen suunnittelukokoukset, luovutusasiakirjat, sopimukset, liittymät ja kilpailutukset. Valmistelemme yhtiön arjessa tarvittavat malliasiakirjat ja suunnitelmat kuin myös autopaikat, saunavuorot ja avaintenhallinnan. Pidämme yhteyttä viranomaisiin ja asukkaisiin ja ratkaisemme eteen toisinaan asettuvat ongelmatilanteet, takuuasiat ja reklamaatiot.

”Attendo Vilja on kiinteistön valmistumisesta saakka luottanut Aarin managerointipalveluihin.”
– Kirsi Timonen, Palvelukodin johtaja.

Rakennuttajaa autamme keskittymään rakennuttamiseen. Valmistumisen hetkellä asukkailta saapuvat huolenaiheet ja kysymykset hoidetaan asiakaspalvelussamme välittömästi. Isännöitsijämme ratkaisevat ongelmatilanteen ja raportoivat rakennuttajalle tai urakoitsijalle kun tilanne sitä vaatii. Näin rakennuttaja saa työrauhan ja asukkaat nopean mielenrauhan.

Tekninen isännöinti

Aari Isännöinnin teknisillä palveluilla pidetään yllä kiinteistön arvoa. Kuntokartoitukset ja huolelliset korjaussuunnitelmat ennakoivat kiinteistöomaisuuden vaativia peruskorjaushankkeita, jolloin korjausprojektit pystytään tekemään oikeaan aikaan. Tietoon perustuva suunnitelmallisuus säästää kustannuksia, vähentää yllätyksiä ja ylläpitää kiinteistön arvoa.

Jokainen kiinteistö on erilainen. Teknisillä palveluilla asiakkaidemme palvelupaketteja voidaan joustavasti täydentää ja räätälöidä kiinteistöjen tarpeita parhaiten vastaavaksi kokonaisuudeksi. Hallinnollisten isännöintipalveluiden oheen voidaan liittää esimerkiksi remonttien rakennuttamisia, PTS-tutkimus, energia- ja kulutusanalyysi, osakasremonttien valvonta ja tarkastus, märkätilojen kosteusmittaus, lämpökamerakuvaus ja paljon muuta. Me Aarilla pystymme ylpeänä tarjoamaan tämän kaiken saman katon alta, mikä säästää aikaa ja rahaa.

Esimerkki teknisestä palvelustamme on osakkaan suorittaman täydellisen kylpyhuoneremontin valvonta. Remontti saattaa tarvita viisi valvontakäyntiä:

  1. Aloituskatselmus, jossa varmistetaan että remontti-ilmoituksen tiedot ovat asianmukaiset
  2. Purkukatselmus, jossa varmistetaan oikeaoppinen purkukäytäntö
  3. Lattian kallistuksien tarkastus
  4. Vedeneristyskatselmukset seinille ja lattialle kaakeloinnin eri vaiheissa
  5. Loppukatselmus, jolla varmistetaan huolellinen viimeistely

Joten tarvitset sitten asuntojen ja kiinteistöjen kuntoarviota ja -luokitusta, energiakatselmusta ja -todistusta tai peruskorjausten projektinjohtoa ja valvontaa, me hoidamme. Kysy lisää, me vastaamme.

”Olemme Aarin kanssa tehneet useita korjausprojekteja ja ne ovat onnistuneet hyvin. Myös perusisännöintiin olemme olleet tyytyväisiä.”
– Päivi Sartopuro, Hallituksen puheenjohtaja

Taloushallinta

Hallinnolliset isännöitsijämme johtavat ja valvovat sujuvasti kiinteistösi taloushallintoa, kuten vuokra- ja vastikevalvontaa sekä kiinteistöjen kirjanpitoa, reskontraa ja tilinpäätöstä. Varmistamme että tase ja tuloslaskelma ovat lainmukaiset ja että yhtiösi hallitus saa todellisuutta vastaavan kuvan yhtiön taloudesta. Palveluihimme kuuluvilla kuntokartoituksilla ja pitkän tähtäimen suunnitelman laatimisella pystymme projisoimaan kiinteistön taloutta pitkälle tulevaisuuteen.

Huolellinen myyntityö takaa että kiinteistöyhtiö saa asukkailtaan tai käyttäjiltään arvoistaan taloudellista vastinetta. Avain-konsernin tytäryhtiöidemme kautta toimivat myyntineuvottelijamme pystyvät hoitamaan asuntojen markkinoinnin, asukasvalinnat, sopimushallinnan, ja vuokra- ja vastikevalvonnan ammattimaisesti. He tuntevat niin korkotuettujen kuin vapaarahoitteisten kohteiden erityispiirteet ja kykenevät palvelemaan asiakkaidemme tarpeiden mukaan, räätälöidysti ja tiiviissä yhteistyössä.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty

Ota yhteyttä, kerromme mielellämme lisää palveluistamme.