arrow-down arrow-right arrow-left search home
Ajankohtaista

Kesäkuu käynnisti yhtiökokousrumban

Koronapandemia pakotti taloyhtiöt miettimään poikkeavia ratkaisuja yhtiökokousten järjestämiselle. Osa piti etäkokouksen alkuperäisen aikataulun mukaan ja osa päätti siirtää yhtiökokousta lain sallimalla tavalla kevään yli.

Kokoontumisrajoitusten kesäkuun alussa hieman avauduttua yhtiökokoustaan siirtäneissä taloyhtiöissä on aloitettu kokousjärjestelyjen valmistelu.

– Aarin isännöimissä yhtiöissä on tehty erilaisia ratkaisuja. Pääsääntöisesti olemme suositelleet kokouksen pitämistä etänä niissä tapauksissa kun se on ollut mahdollista. Osa yhtiöistä on nyt tämän asian päällä, sanoo Aari Isännöinti Oy:n toimitusjohtaja Mikko Niskanen.

– Jos taloyhtiössä on ollut valmisteilla joku isompi hanke, olemme suositelleet, että vain varsinaisen yhtiökokouksen lakisääteiset asiat käsitellään etäkokouksessa. Hankkeesta järjestetään ylimääräinen yhtiökokous sitten, kun kokoontuminen on taas mahdollista. Tämä on ollut myös Kiinteistöliiton ja Isännöintiliiton suositus.

Niskanen näkee pandemiassa negatiivisten asioiden lisäksi myös mahdollisuuden parempaan huomiseen.

– Meille tämä ei ole digiloikka, vaan tuottavuusloikka. Kaikki työkalut ovat olleet käytössä jo pitkään, mutta korona on saanut asiakkaatkin suhtautumaan niiden käyttöön nyt paljon suopeammin. Kun asiakkaat ovat saaneet hyviä kokemuksia digitaalisten työkalujen käytöstä, niiden käytön voidaan odottaa yleistyvän jatkossakin. Esimerkiksi hallitukset ovat nyt kokoontuneet hyvin pitkälti Teams-kokouksiin.