arrow-down arrow-right arrow-left search home
Ajankohtaista

Panu Rasimus Aarin Tampereen teknisen yksikön päälliköksi

Rakennusinsinööri Panu Rasimus on 5.10.2020 aloittanut Aari Isännöinti Oy:n Tampereen toimiston Tekniset palvelut -yksikön päällikkönä. Rasimuksella on yli vuosikymmenen mittainen kokemus vastaavista tehtävistä eri organisaatioissa. Hän on toiminut teknisenä projektinjohtajana noin 200 pirkanmaalaisen asunto-osakeyhtiön laajamittaisessa peruskorjaushankkeessa. Lisäksi Rasimus on toiminut yrittäjänä tehden muun muassa rakennusten kuntotutkimuksia ja -arvioita.

Viimeisen vajaan vuoden ajan hän on ollut sapattivapaalla ja keskittynyt muun muassa omakotitalon rakennustyömaahan.

– Olen erittäin iloinen, että saamme Panun kaltaisen, todellisen taloyhtiöiden teknisen elinkaaren hallinnan, korjauksen ja vauriokartoittajan osaajan yhtiöömme vahvistamaan Pirkanmaan yksikköä, toteaa Aari Isännöinti Oy:n toimitusjohtaja Mikko Niskanen.

– Korjauttaminen ja siihen liittyvä projektien hallinta on isännöinnin ydinosaamista. Hankkeet on osattava toteuttaa kerralla oikein. Panun vahva osaaminen tunnustetaan alalla laajasti.

Veri veti takaisin

Panu Rasimus on uudesta pestistään vähintään yhtä innoissaan. Paluu ”sorvin ääreen” on enemmän kuin mieluisa.

– Väliaika venähti vähän pidemmäksi kuin suunnittelin. Ensimmäinen puoli vuotta meni nopeasti, kun valmistelin kolmatta omakotitalotyömaatani. Tällä kertaa oma roolini varsinaisessa rakentamisessa on kuitenkin pienempi, joten aikaa jäi muuhunkin. Uuden tehtävän löytäminen alkoi kiinnostaa, Panu naurahtaa.

Rasimus tuntee ennalta osan Aarin ammattilaisista.

– Aari on dynaaminen yhtiö, jossa kehittäminen ja kasvu ovat vahvasti agendalla. Tykkään siitä. Se luo innostavan ilmapiirin. On mukavampi olla töissä yrityksessä, jolla on alalla veturin rooli kuin yrityksessä, joka tulee resiinalla perässä.

Vaikka Rasimuksella on pitkä kokemus teknisen yksikön vetämisestä, jotain uuttakin on luvassa.

– Asiakaskunnassa on aiempaa enemmän vuokra- ja asumisoikeuskohteita. Aiemmissa tehtävissäni pääpaino on ollut asunto- ja kiinteistöosakeyhtiöissä. Se ainakin on uutta. Yksikön koosta johtuen työssäni on aluksi varmasti myös jonkin verran enemmän kenttätyötä kuin aiemmin.

Asumiskokemus mukaan päätöksentekoon

Kun on hetken ollut sivussa arjen kiireestä ja työtehtävien paineesta, omassa mielessä on ehtinyt arvioida myös mennyttä aikaa.

– Olen ajatellut työnteon inhimillistä puolta, asioita, joita haluan olla toteuttamassa, jotta työnteon ympäristö on kaikille innostava. Olen varmasti taas itsekin pikkuisen kypsempi tällä saralla, Panu arvioi.

– Asia johon haluaisin myös vahvasti jatkossa vaikuttaa on asumiskokemuksen laajempi huomiointi peruskorjausten valmistelussa. Liian usein korjaushankkeet keskittyvät pääosin teknisten järjestelmien korjaamiseen, ja samalla kiinteistön käytettävyys jätetään jonnekin 40 vuoden takaiselle tasolleen. Olisi varsin innostavaa nähdä, että yhtiöt huomioisivat tekniikan rinnalla kiinteistön toiminnallisuuden ja käytettävyyden kehittämisen asukkaita ja asumista paremmin palvelevaksi.

– Toiminnallisuuden ja käytettävyyden parannukset vaikuttavat pakollista teknisten järjestelmien korjaamista enemmän varsinaiseen asumiskokemukseen ja ovat siten omistajan näkökulmasta myös kiinteistön arvoa kohentavia asioita, Panu Rasimus muistuttaa.