arrow-down arrow-right arrow-left search home
Ajankohtaista

Sähköiset allekirjoitukset nopeuttavat asiakirjahallintoa

Isännöintiliitto on haastanut jäsenensä osallistumaan sähköistä allekirjoitusta edistävään #kynätpois-kampanjaan. Haasteen tarkoituksena on saada koko kiinteistö- ja rakentamisala siirtymään sähköisiin allekirjoituksiin.

Isännöinti Aari Oy:ssä on oltu tässäkin kehityksessä aktiivisia jo pitkään. Nykyisin jo miltei kaikki sopimukset allekirjoitetaan sähköisesti.

Isännöintitoimistoissa solmitaan paljon erilaisia sopimuksia. Sähköiset allekirjoitukset nopeuttavat organisaation prosesseja ja asiakirjahallintoa. Sähköinen allekirjoitus on nopeampi ja monesti helpompi tapa hoitaa allekirjoitukset ajasta ja paikasta riippumatta. Se on myös turvallinen tapa toimia, kun asiakirjat ovat vain asianomaisten nähtävillä.

Pientä taloudellista hyötyä tulee siitä, että asiantuntijat pääsevät keskittymään omiin töihinsä, eikä aikaa kulu tulostettujen papereiden lähettelyyn ja vastaanottamiseen. Myös ympäristö kiittää tulosteiden vähenemisestä.

– Aarissa sähköiset allekirjoitukset ovat olleet arkipäivää jo pitkään. Autopaikka- ja muut vuokrasopimukset allekirjoitetaan aina sähköisesti ja onpa jopa jokunen työsopimuskin allekirjoitettu sähköisenä. Tähän mennessä sähköisesti allekirjoitettuja sopimuksia on arkistossamme sellaiset 300-400, toimitusjohtaja Mikko Niskanen arvioi.

Isännöinnin lisäksi #kynätpois-haasteessa on mukana myös muita alan toimijoita muun muassa rakennusteollisuudesta. Kampanjan koordinoinnista ja konseptoinnista vastaa KIRAHub ry.

Lisätietoa kampanjasta löydät KIRAHubin kotisivuilta.