arrow-down arrow-right arrow-left search home

Lomakkeet ja ohjeet asunto-osakeyhtiöille

Täältä löydät tilanteesi mukaiset toimintaohjeet ja ilmoituslomakkeet.

Tilaa isännöitsijäntodistus tai muu asiakirja

Kun tarvitset isännöitsijäntodistuksen tai muun asiakirjan pankkia, vuokrausta, myyntiä tai muuta varten, tilaa asiakirjat helposti Aarin asiakirjatilauslomakkeella. Lähetämme asiakirjan liitteineen sähköisesti tai paperisena valintasi mukaan. Siirry tilauslomakkeeseen.

Suunnittelet remonttia

Olet ryhtymässä tekemään tai teettämään remonttia asunnossasi? Noudata alla olevaa toimintaohjetta niin kaikki sujuu mallikkaasti. Voit myös aina kysyä meiltä lisätietoja puhelimella tai sähköpostitse.

Asunto-osakeyhtiölain mukaan lähtökohtaisesti kaikista remonteista tulee ilmoittaa kirjallisesti isännöitsijälle etukäteen (Asunto-osakeyhtiölaki 4.luku 7 §, 5. luku 2 §). Poikkeuksena kuivien tilojen seinien maalaus- ja tapetointitöistä ei tarvitse ilmoittaa. Jos et ole varma ilmoittamisen tarpeellisuudesta, kannattaa ilmoitus tehdä siitä huolimatta tai varmistaa asia isännöintitoimistosta.

Toimi näin:

  1. Lue ohjeemme kunnossapito- ja muutostöihin.
  2. Tee tai teetä korjaussuunnitelma.
  3. Täytä ja lähetä kunnossapito- ja muutostyöilmoitus eli remontti-ilmoitus isännöitsijälle sähköisellä tai paperisella lomakkeella. Löydät lomakkeet alta. Ilmoituksen käsittelyaika on noin 1-2 viikkoa.
  4. Älä aloita työtä ennen kuin olet saanut meiltä isännöitsijän suostumuksen.
  5. Sovi työn valvonnasta isännöitsijän kanssa.
  6. Tarkastuta työsi isännöitsijällä. Tarkastuksesta osakkaalta peritään tarkastusmaksu.
  7. Nauti työsi hedelmistä.
Täytä sähköinen remontti-ilmoitus
tai
Tulosta paperinen remontti-ilmoitus
Osoitteesi tai muu yhteystietosi on muuttunut

Ilmoita muutoksesta suoraan huoltoyhtiöösi. Löydät huoltoyhtiösi yhteystiedot taloyhtiösi ilmoitustaululta.

Muutat taloyhtiöön, muutat pois tai asukasmäärä muuttuu

Ilmoita muutosta suoraan huoltoyhtiöösi. Löydät huoltoyhtiösi yhteystiedot taloyhtiösi ilmoitustaululta.

Havaitset häiritsevää käytöstä

Naapurista voi kuulua kaikenlaisia ääniä ja saatat nähdä pihalla tai rapussa omasta arjestasi poikkeavaa puuhastelua. Monet äänet, tempaukset ja ajanvietteet kuuluvat normaaliin monipuoliseen elämään ja taloyhtiössä ne täytyy hyväksyä. Esimerkkinä normaalista elämästä ovat lasten äänet, television katselu ja merkkipäivien juhlistaminen.

Hyvät käytöstavat tulee kuitenkin muistaa. Muiden asukkaiden yöunia toistuvasti häiritsevä meteli tai taloyhtiön tai asukkaiden omaisuuden vahingoittaminen ei ole hyväksyttävää. Asukkaan tulee ajatella naapureidensa ja taloyhtiön hyvinvointia.

Asia monesti selviää keskustelemalla suoraan naapurin kanssa. Kerro hänelle rakentavaan sävyyn miksi hänen elämänsä häiritsee omaasi ja pyrkikää löytämään sopu. Toki jos tilanne näyttää heti vaativan poliisia, hälytä virkavalta apuun.

Jos sopua naapurielämään ei synny, voit ottaa yhteyttä isännöitsijään oheisella häiriöilmoituslomakkeella. Arvioimme taloyhtiön hallituksen kanssa onko taloyhtiön syytä puuttua toimintaan.

Siirry täyttämään häiriöilmoituslomake
Vika asunnossasi tai taloyhtiössä

Jos jotain on mennyt rikki tai havaitset muun vian, ota yhteys suoraan huoltoyhtiöösi. Löydät huoltoyhtiösi yhteystiedot taloyhtiösi ilmoitustaululta.

Autopaikat ja saunavuorot

Yleensä huoltoyhtiösi on vastuussa talosi autopaikoista ja saunavuoroista. Ota yhteys suoraan huoltoyhtiöösi. Löydät huoltoyhtiösi yhteystiedot taloyhtiösi ilmoitustaululta.

Anna palautetta

Anna palautetta

Tässä voit antaa vapaamuotoista palautetta liittyen isännöintiimme, asiakaspalveluumme, nettisivuihin tai muuhun asiaan. Emme vastaa palautteeseen, joten jos haluat sinuun otettavan yhteyttä, käytä toista lomaketta. Jos kyse on toisen asukkaan aiheuttamasta häiriöstä, käytä häiriöilmoituslomaketta.
  • Jos haluat antaa palautetta anynyymisti, voit jättää nimikentät täyttämättä.
  • Kiitos palautteestasi!
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Muu asia

Et löytänyt tilanteeseesi ratkaisua? Ota meihin yhteyttä. Siirry yhteydenottolomakkeeseen.